Olemme täällä opastamassa ja neuvomassa sinua

Alla on hiukan infoa, joka helpottaa ostamista Palvelukaupastamme.

Veroedut

Kannattaa hyödyntää veroedut, sillä lähes kaikki palvelumme ovat verovähennyskelpoisia. Koostimme alle pienen oppaan mitä verovähennysoikeus on ja miten se toimii.

Kotitalousvähennys on verohelpotus, jonka avulla voit vähentää verotettavasta tulostasi osan niistä kuluista, jotka liittyvät kotitaloutesi arkielämään. Se on tarkoitettu yksityishenkilöille, jotka ovat tehneet kotitaloustöitä tai käyttäneet kotitalouspalveluita. Tässä on lyhyt opas kotitalousvähennykseen:

Kuka voi saada kotitalousvähennyksen?

Kotitalousvähennys on tarkoitettu yksityishenkilöille, jotka ovat 18 vuotta täyttäneitä ja joilla on verovelvollisuus Suomessa.

Mitkä kulut ovat vähennyskelpoisia?

Vähennyskelpoisia kuluja ovat esimerkiksi kotisiivous, lastenhoito, ikääntyneiden hoito, pienimuotoinen remontointi ja tiettyjen laitteiden asennus ja huolto kotona. Kuluja voi syntyä esimerkiksi palkkaamalla ammattilaisen tai käyttämällä yrityksiä, jotka tarjoavat kotitalouspalveluita.

Kuinka suuri vähennys voi olla?

Kotitalousvähennyksen suuruus on enimmillään 2 400 euroa henkilöä kohden vuodessa (vuonna 2022). Vähennyksen suuruus lasketaan työnantajalle tai yritykselle maksetuista kuluista ja se on 40 % näistä kuluista.

Miten haetaan kotitalousvähennystä?

Vähennys haetaan veroilmoituksen yhteydessä, yleensä keväisin. Voit tehdä sen paperilomakkeella tai sähköisesti veroilmoituksen verkkopalvelussa.

Säilytä dokumentaatio:

Säilytä kaikki kuitit ja dokumentit kotitalouspalveluista ja -töistä, sillä verottaja voi pyytää niitä tarkastusta varten

Muista rajoitukset:

On tärkeää huomata, että kaikki kotitalouskustannukset eivät välttämättä ole vähennyskelpoisia. Esimerkiksi rakennus- ja remontointitöillä voi olla omat rajoituksensa

Ajankohtaiset tiedot:

Tarkista aina ajankohtaiset säännöt ja enimmäismäärät verottajan verkkosivuilta tai veroneuvojalta, sillä säännökset ja enimmäismäärät voivat muuttua vuosittain.

Kotitalousvähennys voi auttaa säästämään rahaa kotitalouden palveluista ja töistä, joten varmista, että hyödynnät sitä oikein ja noudatat verottajan ohjeita. Suositeltavaa on myös konsultoida veroneuvojaa tai -asiantuntijaa tarvittaessa varmistaaksesi, että vähennyksen hakeminen sujuu oikein.

Suosituimmat palvelumme